V Nemčiji

V nedeljo, 11. oktobra, smo se učenke Maja, Sara in Ajda za teden dni odpravile v Nemčijo na mednarodno izmenjavo učencev. Odšle smo v Osnovno in srednjo šolo Dinkelscherben na Bavarsko, kjer smo v isto imenskem kraju teden dni preživele v družbi nemških gostiteljev in učencev iz drugih partnerskih šol.
V nedeljo zvečer smo se nastanile na domovih nemških učencev, v ponedeljek zjutraj pa z njimi odšle v šolo. Najbolj zanimiva je bila ura geografije, kjer smo s pomočjo igre Geocatch spoznale Dinkelscherben. Popoldan smo obiskali Legoland, ki nam je bil seveda zelo všeč. V torek smo nemškim učencem predstavile našo državo in ob koncu predstavitve naredile še kviz. Popoldne smo preživele v živalskem vrtu v Ausburgu. V sredo smo obiskali eno največjih nemških znamenitosti – grad Neuschwanstein. Največji dogodek četrtka je bila popoldanska zabava v šoli, na katero so prišle tudi vse gostiteljske družine. Tudi zadnji dan našega obiska smo preživele najprej v šoli, popoldne pa na izletu v Ausburgu, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Trnuljčica.
S solzami v očeh smo v poznih petkovih urah zapustile Nemčijo, ki nam bo za vedno ostala v lepem spominu. Ostali pa bomo v stikih z nekaterimi novimi prijatelji.
Ajda Bizjak, 8. a
2015-10-13 08.43.23

2015-10-13 12.34.46

LEGOLANDtyskland

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...