Izlet v Anglijo

Učenca Erasmus krožka Žan Zupan in Matevž Terziev iz 8. razreda OŠ Križe sva v prvih oktobrskih dneh odpotovala na mednarodno izmenjavo v Veliko Britanijo. Teden dni sva preživela med učenci osnovne šole Cotton Grove Primary School v Norwichu in dobro spoznala angleški način šolanja in življenja. Angleški šolski sistem se precej razlikuje od slovenskega. Osnovna šola traja od 3. do 11. leta, obvezna pa je tudi nižja srednja šola od 11. do 16. leta starosti. Šole so državne in privatne. Učenci morajo obvezno nositi šolske uniforme, v copate pa se ne preobuvajo. Pouk se začne ob 9. in traja do 14. ure. Nimajo veliko delovnih zvezkov, pač pa tablične računalnike.

V Norwichu smo si ogledali srednjeveški grad in katedralo. Odšli pa smo tudi na dva izleta. Najprej z ladjico po rečnih kanalih, kjer smo opazovali ptice, nato pa s starodavnim parnim vlakom do obal Severnega morja. Na peščeni obali smo se šli “rockpolling”, to je brskanje za školjkami, raki in drugimi morskimi zanimivosti. Veter na obali nas je precej prepihal, navdušeni pa smo bili nas strmimi klifnimi pečinami.

Izkušnja mednarodne izmenjave nama je bila zelo všeč in bi jo z veseljem ponovila. Poleg spoznavanja angleške kulture sva spoznala tudi veliko novih prijateljev iz vse Evrope, s katerimi sva še vedno v stiku.

Žan Zupan, OŠ Križe

OSKrize_Trzican3k7s

7a2k1e

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...