Kako smo se imeli na Nizozemskem

Učenke OŠ Križe Hana, Tia in Sara smo se 31. maja 2015 skupaj z učiteljicama angleščine, ki sodelujeta v projektu Erasmus, odpravile na mednarodno srečanje projekta Erasmus+ na Nizozemsko, v kraj Amersfoort. Tam smo preživele skupni teden z učenci in učitelji iz Grčije, Nemčije, Italije, Velike Britanije, Španije, s Poljske, Finske in z Nizozemske.
Prvi dan srečanja smo se spoznale z učenci in družinami, ki so nas gostile. V ponedeljek, torek in četrtek smo v šoli spoznavali evropske države. Nizozemski učenci so nam pri pouku predstavili svojo državo. Za nas je bil poseben dan torek, ko smo tudi me vrstnikom predstavile značilnosti Slovenije in Tržiča in izvedle delavnice, kjer so morali opraviti različne naloge.
Vsi smo komaj čakali sredo, ko smo se odpravili v zabaviščni park Efteling, ki je zasnovan na pravljicah in legendah. Poleg zabave na adrenalinskih atrakcijah smo se preizkusili tudi v znanju. Izpolniti smo morali precej obsežno knjižico z nalogami o različnih atrakcijah v parku. Ker smo se dovolj potrudile, smo osvojile prvo mesto.
V petek smo si ogledali glavno mesto Amsterdam. Do tja smo se pripeljali z vlakom. Obiskali smo muzej umetnosti Rijks Museum ter hišo, kjer je prebivala Ana Frank. Zelo zanimivo je bilo, ko smo si mesto ogledovali z ladjico, ki vozi po kanalih.
V prostem času smo se družile z učenci in družinami ter si ogledovale krajevne znamenitosti. Družine so se nadvse potrudile, da smo z njimi preživele res nepozaben teden. V soboto smo se polne vtisov vrnile v Slovenijo.
V tem tednu smo izvedele veliko novega o Nizozemski, spoznavale evropske vrstnike in skoraj ves čas govorile angleško. Tega tedna ne bom nikoli pozabila.

Sara Bitežnik, 6. a

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...